Presentation av nyförvärv: Filip Almström-Tähti

18 Mar 2015 16:224510

23-årige ytterbacken Filip Almström-Tähti har tecknat ett tvåårsavtal med IK Frej Täby inför 2015 och ansluter närmast från förre seriekonkurrenten Huddinge IF. Frejs manager, Bartosz Grzelak, har följt Filip under föregående år och beskriver nyförvärvet som en spelskicklig ytterback.

- Filip är i första hand tänkt som vänsterback men kan med fördel användas som högerback. Han har bra uppspel och kommer gärna med i offensiven. Men jag gillar att han i första hand är en duktig på att spela försvarsspel vilket inte är en självklarhet med offensiva ytterbackar i dag. Han kommer definitivt att stärka upp konkurrensen i laget på de här två positionerna.

Filip kommer ursprungligen från Hammarby TFF. Därefter var han på en kortare utflykt till Älta IF innan han sommaren 2013 anslöt till Huddinge IF som han var med och spelade upp i division 1. I år har han varit en bärande spelare i succélaget från söderort och imponerat på Bartosz Grzelak.

- Han är en kvalitetsspelare som Huddinge har haft stor nytta av. Förvisso spelade han en hel del på innermittfältet från sommaren och framåt men det är som ytterback han har imponerat mest. Vi är väl medvetna om att vi hade konkurrens från andra klubbar om Filips signatur och därför är vi extra nöjda med att ha lyckats övertyga honom om att Frej är bästa alternativet för hans utveckling.

Read more