Presentation av nyförvärv: Adam Gradén

13 Mar 2015 12:005210

Adam Gradén, tidigare ytterback i IK Brage, är ett av nyförvärven inför IK Frej Täbys historiska första år i Superettan. I Frej Täby är tanken att 26-årige Adam ska ta en plats på det centrala mittfältet som egentligen är hans naturliga position. Han har utbildats i Brages juniorverksamhet och senaste åren har han varit en tongivande spelare i klubben. Han har hunnit med att göra 107 Superettan-matcher för Borlängegänget och av dessa 107 matcher är 94 från start. Det tyder på att det är en rutinerad herre som gör entré i Frej. De supportrar som var med upp till Borlänge i sista omgången av Division 1 Norra 2014 och såg matchen Brage-Frej minns kanske Adam som en av planens bästa spelare.

- Vi har fått in en spelare som kommer passa in perfekt i laget och klubben på alla sätt. Han jobbar oerhört hårt och jag bedömer han som en fantastiskt bra bollvinnare. Han är stark i duellerna och han kommer oftast ur situationerna med bollen under kontroll. Sen tror jag att hans erfarenhet kommer bli värdefull för oss. Han har varit med förr och vet vad som gäller, säger IK Frej Täbys manager Bartosz Grzelak om värvningen.

Som brukligt värderar Grzelak spelarnas karaktär väldigt högt och det låter som att Gradén kommer bli en omtyckt person på Vikingavallen.

- Ute på planen är han väldigt ambitiös, driven och han har en stark vinnarmentalitet. Alla de karaktärsdragen som vi uppskattar hos en spelare ute i Kyrkbyn. Utanför plan är han sympatisk och respektfull i sitt bemötande till andra människor. Det är sånt som vi också ser som viktigt. Det handlar inte bara om att prestera på plan. Man ska vara en förebild för alla ungdomar i föreningen och där har jag inga tveksamheter med Adam.

Read more